Categorii
Soluție plată

Lentile de contact - avantaje și dezavantaje

Lentile de contact - avantaje și dezavantaje

În continuare vă vom prezenta care pot fi eventualele avantaje și dezavantaje ale purtării lentilelor de contact, în cazul în care aveți încă întrebări legate de acestea, luați în considerarea trecerea de la ochelari la lentile și vreți să luați o decizie informată.

Ca orice alt produs, și lentilele de contact prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, însă majoritatea persoanelor care poartă lentile de contact sunt foarte mulțumite și nu s-ar mai întoarce la purtarea ochelarilor de vedere.

Beneficiiile purtării de lentile de contact

  • Îmbunătățirea vederii periferice
    Purtarea de lentile îndepărtează unul dintre principalele dezavantaje ale ochelarilor - câmpul vizual redus și vederea periferică neclară. Acesta este un avantaj în special pentru persoane care poartă sporturi și au nevoie de o vedere clară, cât și pentru conducătorii auto.
  • Ușor de folosit
    Folosirea lentilelor de contact este rapidă și ușoară. După ce te obișnuiești cu procesul de aplicare și scoaterea, acesta va deveni rapid și fără niciun disconfort. Nu putem nega, și purtarea ochelarilor de vedere este ușoară, însă nu la fel de confortabilă.
  • Confort sporit
    Acesta este unul dintre principalele motive pentru care vei vrea să alegi purtarea lentilelor de contact. Sunt ușor de folosit, potrivite pentru orice ocazie, sau mediu. În plus, lentilele de contact zilnice, neavând nevoie de niciun fel de îngrijire specială, sunt și mai ușor de folosit.
  • Potrivite pentru persoane cu dioptrii ridicate
    Persoanele care au dioptrii ridicate, au întâmpinat deja problema lentilelor de ochelari destul de groase, care fac ochelarii să fie mai grei și să nu aibă un aspect plăcut. Alegând purtarea lentilelor de contact care sunt mult mai subțiri, evitați disconfortul ochelarilor.
  • Potrivite în orice condiții meteo
    Indiferent de condițiile mediului - ploaie, ninsoare, schimbare de temperaturi, lentilele de contact nu se vor aburi la trecerea dintr-un mediu rece la unul cald și nici nu se vor uda sau murdări din cauza ploii. Tot ce trebuie să faceți în timpul zilei pentru a le curăța, este să clipiți.
  • Varietate ridicată de parametri și tratamente
    Lentilele de contact pot ajuta la tratarea anumitor condiții ale ochiului, precum ulcerul de cornee sau keratita. Cei ce suferă de aceste boli, pot purta lentile special ce protejează cornea și funcționează drept medicament.

  • Dezavantajele lentilelor de contact

    Pentru a lua o decizie informată, este important să știți și eventualele dezavantaje pe care le-ar putea avea purtarea lentilelor de contact.

    • Senzație de corp străin
      În primele zile ale purtării de lentile de contact, poate exista o senzație ciudată de corp străin în ochi, însă în timp va dispărea. Unele persoane pot chiar să sufere de alergii și iritații la materialele din care sunt făcute lentilele.
    • Curățare necesară
      Dacă ați purtat deja ochelari de vedere știți probabil că dacă sunt puțin murdari nu vă afectează vederea în mod direct, însă nu putem spune același lucru despre lentilele de contact. Acestea trebuie curățate și întreținute cu soluții speciale, astfel există riscuri de apariție a infecțiilor.
    • Ochi uscați
      Purtarea lentilelor de contact poate afecta clipitul în mod normal, iar atunci poate apărea senzația de ochi uscați.
    • Ușor de deteriorat
      Chiar dacă sunt ușor de folosit, sunt la fel de ușor de deteriorat dacă nu le aplicați cu atenție. Atingerea acestora de un obiect străin le poate contamina, iar persoanele cu unghii mai lungi le pot zgâria.

    • Având în vedere toate aceste detalii, sperăm să vă fie mai ușor să luați o decizie dacă vreți să purtați lentile de contact sau nu. La netOptica.ro, găsiți o gamă variată de produse pentru diverse nevoi de corecție, precum și lentile de contact colorate.