Categorii
Soluție plată

Informații generale despre coronavirus

Informații generale despre coronavirus

Ce trebuie să aveți în vedere despre sănătatea ochilor

Datorită răspândirii noii infecții cu coronavirus (COVID-19), echipa netOptica furnizează următoarele informații.

Organizația Mondială a Sănătății (WHO) a emis o recomandare privind regulile de bază pentru reducerea riscului de infecție:

  • Spălați-vă frecvent pe mâini, de preferință cu apă și săpun sau un dezinfectant pentru mâini cu cel puțin 60% alcool. Asigurați-vă că insistați asupra zonei de sub unghii și între degete.
  • Acordați o atenție sporită sistemului de imunitate. Respirați des, luați suficiente vitamine și faceți exerciții fizice regulat.
  • Dacă strănutați sau tușiți, folosiți un șervețel pe care trebuie să îl aruncați imediat în coșul de gunoi și spălați-vă bine mâinile. Dacă nu aveți la dispoziție șervețel sau batistă este recomandat să strănutați sau tușiți în cot
  • Evitați orice formă de contact cu un pacient febril.
  • Este recomandat să ignorați formele obișnuite de contact și salutări, cum ar fi strângerile de mână, sărutările și îmbrățișările prietenoase.
  • Dacă aveți febră, sunați la medicul dumneavoastră pentru a vă raporta simptomele sau dacă ați fost în străinătate recent. Nu mergeți în sala de așteptare sau la birou dacă ați călătorit într-o zonă nouă afectată de o nouă infecție cu coronavirus.
  • Evitați piețele care vând animale vii sau sacrificate în locuri în care noul coronavirus a provocat epidemia.
  • Nu consumați alimente crude sau gătite necorespunzător de origine animală.

Folosirea unei măști de față nu previne infecția, însă purtarea ei va ajuta cu siguranță la prevenirea răspândirii virusului prin strănut sau tuse. 

Potrivit American Academy of Ophtalmology, virusul poate provoca, de asemenea, conjunctivită și se poate răspândi prin contactul aerosolizat al conjunctivei. Prin urmare, personalul sanitar este sfătuit să protejeze gura, nasul și ochii. Deoarece conjunctivita poate apărea în multe alte cazuri, profesioniștii sunt preocupați de faptul că intervențiile chirurgicale oftalmice și serviciile de gardă pot crește semnificativ și, prin urmare, oftalmologii pot fi mai susceptibili la infecții. Recomandăm atenție ridicată dacă trebuie să mergeți într-o sală de așteptare a spitalului plină de oameni!

Acesta este motivul pentru care Societatea Europeană de Cataractă și Chirurgie Refractivă (ESCRS) recomandă, printre altele, evitarea contactului cu ochii, nasul și gura (și zona înconjurătoare).

În articolul următor, netOptica.ro rezumă regulile pentru folosirea corectă a lentilelor de contact! Recomandăm clienților noștri să acorde o atenție deosebită purtării lentilelor de contact numai dacă pot respecta regulile de igienă corespunzătoare, iar atunci când nu este posibil să treacă la ochelari de vedere. Dacă aveți ocazia, trebuie să fiți pregătiți (de ex. Să cumpărați lentile de contact și produse necesare pentru o perioadă îndelungată de timp), întrucât e posibil să apară întârzieri / perturbări legate de transport. La netOptica.ro, puteți comanda în mod convenabil produsele necesare de acasă. 

Echipa netOptica.ro

 

» Coronavirus - ultimele actualizări

» Informații despre livrare și starea operațională

» Sfaturi pentru purtătorii de lentile de contact