Categorii
Soluție plată

Cum se pun și se scot lentilele de contact

Aplicarea și scoaterea lentilelor de contact

Punerea și scoaterea lentilelor de contact poate fi o provocare la început, dar nu trebuie să îți faci griji. Am pregătit pentru tine instrucțiuni clare care să îți facă viața mai ușoară. Este posibil să îți ia câteva zile până să te obișnuiești, așa că ai răbdare și procesul de aplicare și de scoatere o să devină din ce în ce mai ușor!

Înainte de toate, spală-te pe mâini cu săpun, de preferat un săpun lichid anti bacterian, apoi șterge-te cu un prosop care absoarbe bine apa.

Aplicarea lentilelor de contact

 1. Asigură-te că lentila nu e pe dos
  Pune lentile pe vârful degetului și uită-te în lumină. Dacă marginile lentilei sunt întoarse în afară, înseamnă că lentila este pe dos. În mod normal acestea trebuie să aibă o formă semisferică. Țineți lentila pe degetul arătător, având grijă să nu o atingeți de nimic.
 2. Pregătirea pentru aplicarea lentilei
  Țineți pleoapa superioară cu degetul arătător al mâinii libere, pentru a evita clipirea sau atingerea lentilei de gene. Cu degetul mijlociu al mâinii în care ai lentile, trage de pleoapa inferioară în jos.
 3. Pune lentila
  Direcționează lentila spre ochi și uită-te în sus în momentul punerii acesteia în ochi. Dă drumul la pleoape și închide ochiul pentru ca lentila să se așeze. Repetă aceeași pași pentru celălalt ochi.

 4. Scoaterea lentilelor de contact

  1. Pregătirea pentru scoatere
   Începe cu ochiul drept, uită-te în sus și trage cu atenție de pleoapa inferioară a ochiului cu degetul mijlociu. Îndreaptă degetul arătător cu grijă spre ochi, până atingi margina inferioară a lentilei și trage lentila în jos.
  2. Îndepărtarea lentilei
   Strânge cu grijă lentile între degetul mare și cel arătător și scoate lentila din ochi. Repetă pentru ochiul stâng.

  Dacă purtați lentile de contact zilnice, trebuie doar să le aruncați. Dacă însă purtați lentile de contact bisăptămânale sau lunare, atunci trebuie să vă asigurați de îngrijirea lentilelor - spălarea, dezinfectarea și păstrarea acestora într-un suport special.