Categorii
Soluție plată

Îngrijirea lentilelor de contact

Îngrijirea lentilelor de contact

Dacă abia ați început să purtați lentile de contact, este foarte important să știți cum să aveți grijă de ele pentru a preveni orice infecții ale ochiului. Pentru a asigura acest lucru, trebuie să urmăriți instrucțiunile specifice pentru tipul de lentile de contact pe care le purtați.

Vă recomandăm să faceți un control la un medic specialist înainte de a achiziționa lentilele de contact. Acesta vă va spune ce tip de lentile de contact sunt potrivite pentru dumneavoastră, precum și modalitatea de a le îngriji. Un alt factor important în îngrijirea lentilelor de contact este perioada de purtare care nu trebuie depășită. Lentilele de contact zilnice sunt varianta cea mai sănătoasă, pentru că trebuie schimbate în fiecare zi. Astfel riscul de apariție a infecțiilor este redus.

De asemenea, asigurați-vă că vă spălați pe mâini înainte de a avea contact cu lentilele sau cu ochii pentru a nu transfera bacterii. Atunci când nu purtați lentilele de contact, trebuie să le țineți mereu în soluție specială, potrivită pentru tipul de lentile pe care îl purtați. Pentru a vă asigura că nu folosiți soluții vechi, vă recomandăm să scrieți pe ambalaj atunci când le deschideți, întrucât majoritatea soluțiilor au o anumită perioadă maximă de folosire după deschiderea ambalajului.