Categorii
Soluție plată

Lentile de contact sau ochelari - Tu ce alegi?

Lentile de contact sau ochelari: tu ce alegi?


Din ce în ce mai multe persoane suferă de probleme de vedere, unele mai grave, iar altele mai puțin. Indiferent de gravitate și de parametrii recomandați, există 2 metode de corecție care nu implică niciun fel de operație - ochelarii de vedere sau lentilele de contact.

Industria lentilelor de contact evaluează foarte rapid, producătorii de lentile venind cu diverse inovații în ultimii ani - materiale noi, cu un grad ridicat de apă, permeabilitate la oxigen, purtare zilnică sau lunară, există o soluție pentru oricine, indiferent de dioptrii.

Dacă te întrebi care soluție este mai bună pentru tine, noi am încercat să îți dăm câteva detalii importante despre fiecare dintre cele două opțiuni și te lăsăm pe tine să decizi, cu consultul unui medic specialist, ce ți se potrivește cel mai bine.

De ce să alegi lentilele de contact?

  • Purtarea de lentile îndepărtează unul dintre principalele dezavantaje ale ochelarilor - câmpul vizual redus și vederea periferică neclară. Acesta este un avantaj în special pentru persoane care poartă sporturi și au nevoie de o vedere clară, cât și pentru conducătorii auto.
  • Persoanele care au dioptrii ridicate, au întâmpinat deja problema lentilelor de ochelari destul de groase, care fac ochelarii să fie mai grei și să nu aibă un aspect plăcut. Alegând purtarea lentilelor de contact care sunt mult mai subțiri, evitați disconfortul ochelarilor.
  • Indiferent de condițiile mediului - ploaie, ninsoare, schimbare de temperaturi, lentilele de contact nu se vor aburi la trecerea dintr-un mediu rece la unul cald și nici nu se vor uda sau murdări din cauza ploii. Tot ce trebuie să faceți în timpul zilei pentru a le curăța, este să clipiți.

De ce să alegi ochelari de vedere?

  • Purtarea ochelarilor reduce nevoia de a atinge constant ochii, astfel evitând iritarea acestora sau chiar apariția unei infecții. Ba dimpotrivă, aceștia chiar fac atingerea ochilor mai dificilă.
  • Dacă ai ochi uscați sau sensibili, ochelarii nu vor amplifica efectul, precum lentilele de contact. Ochelarii nu vor influența felul în care clipești și atunci ochii se vor menține hidratați în mod natural.
  • Oferă protecție împotriva factorilor de mediu, cum ar fi vântul, praful sau alte corpuri străine. De asemenea, dacă aceștia se ating de orice corp străin, nu există riscul de a fi contaminați, sau afectați complet, în cel mai rău caz ar putea fi zgâriați.

Există bineînțeles și similarități între cele două opțiuni. Ambele au nevoie de o îngrijire specială pentru a beneficia de o vedere clară și de precizie. De asemenea, atât ochelarii, cât și lentilele de contact pot corecta astigmatismul și sunt disponibile la prețuri accesibile.